NGH Grupa proslavila je 30 godina djelovanja!

9. ožujka NGH Grupa proslavila je svoj 30-ti rođendan sa svojim djelatnicima u restoranu Punkt Beer House. Grupa se danas sastoji od četiri strateške poslovne jedinice: NGH Gradnja: djelatnost nisko i visoko gradnje, NGH Beton: djelatnost proizvodnje i prodaje betona betonske galanterije, NGH Agro: djelatnost proizvodnje i prodaje poljoprivrednih proizvoda (od kojih treba izdvojiti Vina Hren i Bučina kaplja ulje), te Punkt Beer House: djelatnost ugostiteljstvo. NGH Grupa trenutno zapošljava 151 djelatnika na koje smo iznimno ponosni. Dokaz tome su i brojne beneficije koje uvodimo, kao i edukacije za sve naše zaposlenike. Druženje je bila i prilika da svi zajedno proslavimo, jer su naši zaposlenici glavni pokretač snage NGH Grupe.

U zadnja 2 mjeseca zaposlili smo 15 novih zaposlenika, što je još jedan dokaz da se i danas na zahtjevnom hrvatskom tržištu rada (pogotovo u građevini) mogu naći domaći zaposlenici, naravno, ako su dobri uvjeti i atmosfera u firmi. Osim što je važno naći dobre zaposlenike, pravi je izazov zadržati ih, a najvažniji motivirati ih za kvalitetan rad. Danas gotovo da i nemamo odlazak zaposlenika u neke druge tvrtke. Svjesni smo da je plaća samo jedan od faktora. Osim dobrih uvjeta, važni su nam: interni odnosi,
zadovoljstvo na poslu i ulaganje u potencijalni razvoj zaposlenika unutar tvrtke. Ukupno ta obilježja stvaraju ozračje obiteljske atmosfere.
Bitno je naglasiti kako svaka uspješna tvrtka, koja želi gajiti dobre odnose, mora poznavati i razumjeti svoje zaposlenike i prema tome graditi i buduće poslovanje. NGH Grupa upravo je po tome i prepoznatljiva. Naše vrijednosti
proteklih 30-godina naglašavaju pravilo da se za vanjski uspjeh tvrtke mora posvetiti pažnja svim poslovima. Zaposlenici postaju motivirani kad znaju da ono što rade ima utjecaj na ukupan uspjeh i budućnost firme.

U 30-toj godini poslovanja posebno ponosno ističu projekt nove betonare na lokaciji Mokrice. Ulaganjem u novu poslovnu jedinicu Grupa želi biti dostupnija i konkurentnija uz uvođenje kružnog gospodarstva. U prvoj fazi realizacije projekta izgradit će se pogon za proizvodnju transportnog betona dok se u budućnosti u drugoj fazi planira izgradnja pogona proizvodnje inovativne, a samim time i konkurentnije betonske galanterije. Projekt je prijavljen na natječaj Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, financiran iz Fondova EU, ukupna vrijednost iznosi 2.528.452,18 €.
Moderno postrojenje za proizvodnju betona i postrojenje za reciklažu betona u vrijednosti od 312.998,96 €. Uvedena je napredna IKT tehnologija u poslovanje, izgrađene su dvije fotonaponske elektrane na lokaciji upravne zgrade u Donjoj Stubici te Punkt Beer House u Mokricama gdje su okolišnu odgovornost zaokružili punionicom za cestovna vozila na električnu energiju i time se uključili u mrežu zelene infrastrukture za dekarbonizaciju
prometa.

“Napunili smo 30 godina, vjerujemo da je upravo ova godina prekretnica u životnom vijeku NGH Grupe koja će obilježiti novi početak.
Veselimo se brojnim izazovima pred nama i zajedno koračamo naprijed.” – ističe direktor Hren