ZAVRŠENI VELIKI PROJEKTI

Veliki projekti sanacije oštećenih cesta nakon
zagrebačkog potresa

Fond solidarnosti osigurao je 30 milijuna kuna za sanaciju oštećenih cesta nakon zagrebačkog potresa te je sredstvima istog na području KZŽ sanacija se odvijala na ukupno šest lokacija, a s ciljem da se osigura kvalitetna i sigurna mrežu cesta kako bi se olakšao promet i poboljšala povezanost unutar regije. Kako bi se osigurala obnova i ojačanje cestovne
infrastrukture koja je pretrpjela znatne štete tijekom potresa, ukupno 62 km cesta novim asfaltnim slojem na čak 50 lokacija, koje se nalaze u 31 jedinici lokalne samouprave, obnovljeno je u sklopu ovog ambicioznog projekta.

NGH grupa bila je angažirana na projektima ukupne vrijednosti 7.6 milijuna eura na lokacijama općina Gornja Stubica, Desinić i Kumrovec. Radovima je obuhvaćeno preko 30 km trasa, ugrađeno 92.000m² asfalta na kojima je radilo preko 45 izvođača i dobavljača. Projekt je obuhvaćao radove u području niskogradnje, uklanjanje i zbrinjavanje starog asfalta, zamjenu posteljice cesta novim kamenim materijalom debljine 40-50 cm te ugradnju novog asfalta. Uz to, izvedene su bankine, pokosi te čišćenje kanala gdje je to bilo potrebno, koristili najkvalitetniji materijali, a za pojedine dionice napravljena su najbolja rješenja u obliku dodatnih rubnjaka, kanalica, pokosa i slično. Važno je napomenuti da su svi projekti
podržani geodetskim radovima i izradom 3D modela izvedenog stanja, što osigurava temeljitost i preciznost s inženjerskog aspekta. Neki od izazova koji su znatno otežavali izvođenje radova pri izgradnji cesta su nepredvidivi vremenski uvjeti poput obilnih kiše i ekstremnih vrućina, osim toga, izgradnja cesta na velikoj prostornoj rasprostranjenosti predstavljala je logistički izazov, posebno u pogledu transporta materijala i opreme do udaljenih lokacija. Također, suočavali smo se s problemom nedostatka ključnih materijala na tržištu što je iziskivalo pronalaženje alternativnih izvora opskrbe kako bi se osiguralo kontinuirano napredovanje radova.
Projekt sanacije oštećenih cesta i objekata nakon zagrebačkog potresa predstavlja korak prema obnovi, sigurnosti i prosperitetu kraja. Njegovi rezultati donijet će olakšanje i zadovoljstvo građanima, a istovremeno će
postaviti temelje za stabilnu i otpornu infrastrukturu u godinama koje dolaze. Zadovoljstvo nam je bilo sudjelovati na jednom jako važnom projektu za našu lokalnu zajednicu unatoč mnogim izazovima koji su nam itekako utrku s rokovima činili poprilično dinamičnom.

Terme Jezerčica – veliki investicijski projekt u
susjedstvu stvara novu turističku oazu

Gracian Rudan Terme Jezerčica kupio je 2021. godine, a od preuzimanja do danas završena je obnova dijela soba, wellnesa, zajedničkih prostorija i restorana u postojećem hotelu. NGH Gradnja izvodila je radove na vanjskom dijelu vodenog parka koji će kroz nekoliko faza biti površine čak 17 tisuća četvornih metara. Projekt izgradnje bazenskog kompleksa površine 1.100 četvornih metara sa šest tobogana samo je dio investicijskog ciklusa.

NGH Gradnja izvodila je radove na vanjskom dijelu vodenog parka koji će kroz nekoliko faza biti površine čak 17 tisuća četvornih metara. Projekt izgradnje bazenskog kompleksa površine 1.100 četvornih metara sa šest tobogana započeo je 15. veljače, a završio 15. srpanja 2023. u predviđenom roku, a vrijednost ovog velikog i zahtjevnog projekta je 824.000,00 €.

Ovaj izazovan projekt Rekonstrukcije građevine ugostiteljsko-turističke namjene – izgradnje vanjskog bazena i restorana, vrlo kratkog roka zahtijevao je maksimalan angažman i stručnost svih uključenih, a tehnički radovi uvjetovali iznimnu preciznost vođenu iskustvom naših inženjera i izvođača radova.

Svaki korak je pažljivo planiran i izveden, uz strogo poštivanje tehničkih normi i sigurnosnih standarda kako bi se osigurala sigurnost i funkcionalnost bazena i popratne infrastrukture.