NGH Gradnja dokazuje svoju snagu na građevinskom tržištu

Dorasla izazovima vrhunskih projekata, NGH Gradnja preuzima važnu ulogu u ambicioznom projektu tvrtke Knauf Insulation iz Novog Marofa, koji obuhvaća investiciju vrijednu čak 120 milijuna eura. NGH Gradnja, kao važan partner u ovom izazovnom poduhvatu, biti će prisutna u projektu s ugovorom vrijednim 4,7 milijuna eura. Tim sastavljen od 3 inženjera, 2 poslovođe i 10 građevinskih radnika, podržan suradnjom 10 kooperanata različitih struka, kroz prvu fazu izvest će rekonstrukciju instalacija, prometne i skladišne infrastrukture, pripremajući teren za drugu fazu projekta.

Natječaj za drugu fazu, u kojoj se planira izgraditi nova proizvodna linija i upravna zgrada, je u tijeku – na istom se Gradnja također planira nadmetati. Knauf Insulation, Njemački proizvođač izolacijskih materijala, procjenjuje da nova linija tijekom svog vijeka trajanja ima potencijal smanjiti emisije ugljikova dioksida za više od 1,5 milijuna tona. Osim toga, proširenje će omogućiti tvornici da otvori 80 novih radnih mjesta u proizvodnji i više nego udvostručiti svoj godišnji kapacitet za proizvodnju rješenja za uštedu energije.

Početak radova prve faze planiran je za 8. siječnja 2024., s predviđenim završetkom do 10. lipnja 2024., dok druga faza kreće u travnju 2024. i planira se završiti u svibnju 2025. NGH Gradnja, s vlastitim timom stručnjaka i kooperanata, pruža ne samo izvanrednu izvedbu radova već i jamči visoke standarde kvalitete u svakoj fazi ovog velikog i značajnog projekta. Od 2024. godine, NGH Gradnja kreće u poslovni svijet kao samostalna tvrtka, nastavljajući svoju dinamičnu prisutnost na tržištu s rastućim entuzijazmom i
stručnošću.